O DATA STATUSU

Izdavačka kuća DATA STATUS osnovana je 1995. godine.  Počeli smo kao uvoznik knjiga i časopisa po porudžbini, a ubrzo zatim, delatnost smo proširili na oblast izdavaštva stručne literature. Danas smo jedan od vodećih regionalnih izdavača akademske i stručne literature u oblastima medicine, farmacije, stomatologije, sporta, ekonomije, menadžmenta i učenja stranih jezika.  U našem bogatom portfoliju nalazi se više od 300 naslova najpoznatijih svetskih izdavača i autora koje smo preveli na srpski jezik, kao i eminentnih domaćih stručnjaka.

Od 2012. godine, svoju izdavačku delatnost proširil smo i na oblast udžbenika za srednju medicinsku i srednju ekonomsku školu. Svi naši udžbenici akreditovani su od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Krajem 2015. godine počeli smo da razvijamo portfolio edukativnih i interaktivnih dečjih knjiga. Tako smo svoje poslovno opredeljenje zasnovano na unapređenju i širenju znanja, na najbolji način prilagodili interesovanjima najmlađih čitalaca. Dečje knjige DATA STATUSA prepoznaju se na policama knjižara i biblioteka po kvalitetu sadržaja i štampe, ali i originalnosti koncepta i dizajna. Zato su vrlo brzo postale omiljeno štivo dece uzrasta od 6 meseci do 14 godina i njihovih roditelja.

Pored izdavačke delatnosti i uvoza, odnosno naručivanja knjiga i časopisa iz inostranstva, DATA STATUS je prisutan i u oblasti maloprodaje stručne literature i udžbenika za osnovne i srednje škole. U našim knjižarama u Beogradu, pored naših izdanja, zastupljena su izdanja svih relevantnih domaćih i svetskih izdavača, kako na srpskom, tako i na stranim jezicima.

Delatnost po kojoj smo jedinstveni u Srbiji je i ponuda međunarodnih elektronskih baza podataka iz oblasti medicine i farmacije, koja je rezultat dugogodišnje saradnje sa vodećom svetskom kompanijom Wolters Kluwer Health .

Duboko verujemo da širenjem novih znanja dajemo šansu zdravijem životu, uspešnijem biznisu, boljoj komunikaciji i savremenijem obrazovanju. Na tom uverenju počiva i misija DATA STATUSA, koju već dve decenije sa velikim ponosom i zadovoljstvom dosledno ispunjavamo u saradnji sa našim čitaocima i partnerima.

Edicije

Izdavački portfolio DATA STATUSA podeljen je u četiri osnovne oblasti:

  • Strani jezici i udžbenici
  • Stručna literatura
  • Sport, fitness, zdrav život
  • Dečje knjige

Edicija Strani jezici i udžbenici obuhvata izdanja inostranih izdavača namenjena učenju stranih jezika na svim nivoima, uključujući i akreditovane udžbenike stranih jezika za osnovne i srednje škole. U okviru ove edicije nalaze se i akreditovani udžbenici za srednje ekonomske i medicinske škole u izdanju DATA STATUSA  .

Edicija Stručna literatura obuhvata prevedene naslove i knjige domaćih autora iz oblasti medicine, farmacije, stomatologije, veterine, ekonomije, menadžmenta i ostalih stručnih oblasti iz izdavačkog portfolija DATA STATUSA.

Ediciju Sport, fitness i zdrav život čine stručne i popularne knjige iz oblasti sporta, fizičkog vaspitanja i zdravog života namenjene profesionalcima u ovoj oblasti, kao i svima koji teže ka uspostavljanju dobre fizičke forme i zdravih životnih navika.

Dečje knjige su najmlađi segment našeg izdavačkog portfolija. Ova edicija obuhvata interaktivne i animirane knjige koje, kroz niz zabavnih aktivnosti prilagođenih uzrastu, donose niz tema obrazovnog i zabavnog sadržaja iz najrazličitijih oblasti – od umetnosti i arhitekture, prirodnih nauka, geografije, teme o različitim svetskim kulturama i običajima… do maštovitih aktivnosti kroz koje najmlađi usvajaju prva znanja i razvijaju finu motoriku.

Partneri

DATA STATUS od samog početka svog rada razvija i neguje saradnju sa najvećim svetskim izdavačkim kućama u oblasti medicine, ekonomije, menadžmenta, sporta i učenja stranih jezika. Naši dugogodišnji partneri, čija smo izdanja preveli na srpski jezik, su McGraw-Hill, Elsevier, Cambridge University Press, Oxford University Press, Harvard Business School Press, John Wiley and Sons, CLE International, Cornelsen, Human Kinetics, Vigot, Gopal, Moseley Road, Ulysses Press, Pinguin Group i mnogi drugi. Intenzivno sarađujemo i sa Medicinskom nakladom, koja je jedan od najvećih hrvatskih izdavača knjiga iz medicine, stomatologije i veterine.

Posebno smo ponosni na partnerstvo i saradnju sa našim autorima i recenzentima, univerzitetskim profesorima i eminentnim stručnjacima iz oblasti za koje smo specijalizovani. Veliki doprinos našoj misiji širenja znanja i unapređenja obrazovanja daju i nastavnici srednjih škola, čiji su autorski rad, recenzije, sugestije i iskustva značajno doprineli kvalitetu udžbenika u izdanju DATA STATUSA.

Medicinske i farmaceutske baze

Pored klasične izdavačke i knjižarske delatnosti, razvili smo i elektronsko poslovanje u oblasti medicinskih i farmaceutskih baza podataka. U saradnji sa kompanijom Wolters Kluwer Health, vodećim svetskim snabdevačem medicinskim informacijama i jednim od najvećih svetskih  izdavača medicinskih publikacija i elektronskih  baza podataka, profesionalcima u Srbiji i regionu obezbeđujemo pristup dvema najznačajnijim bazama:

  • Up To Date – jedna od najviše korišćenih medicinskih baza u svetu, namenjena lekarima;
  • Lexi Comp – baza lekova i interakcija lekova, namenjena farmaceutima i lekarima.

Ukoliko ste zainteresovani za više informacija o medicinskim i farmaceutskim bazama, ili želite da se pretplatite na neku od njih, budite slobodni da nas kontaktirate na email: [email protected].

Naručivanje knjiga i časopisa iz inostranstva

Ukoliko izdanja za koja ste zainteresovani nisu dostupna na našem sajtu, rado ćemo ih za vas nabaviti iz inostranstva.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa najznačjnijim svetskim izdavačkim kućama i knjižarskim kompanijama, u mogućnosti smo da nabavimo svaku knjigu po uslovima koji su značajno povoljniji nego prilikom lične kupovine na internet sajtovima.

Za naručivanje knjiga iz inostranstva, potrebno je da se registrujete na našem sajtu i popunite formular ispod, a mi ćemo vas u roku od 2 dana obavestiti o ceni i roku isporuke željenog naslova. Knjigu ćemo naručiti za vas tek kada potvrdite kupovinu. Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na email: [email protected].

Naše knjižare

Savremeno opremljene knjižare DATA STATUSA, koje se nalaze u Beogradu, koncipirane su kao „one stop shop“ rešenje za laku i efikasnu nabavku stručne literature i udžbenika za osnovne i srednje škole.

U našoj knjižari CENTAR, koja se nalazi u ul. 27. marta 43, pored izdanja Data Statusa, dostupni su vam i udžbenici za učenje stranih jezika svih nivoa, udžbenici za osnovnu školu svih vodećih izdavača, udžbenici za srednje medicinske i ekonomske škole, dodatni materijali i prateći školski pribor i materijal.

Knjižara DATA MEDIKA koja se nalazi u okviru kampusa Medicinskog fakulteta u Beogradu, u ulici Dr. Subotića starijeg 3a, specijalizovana je za prodaju stručnih knjiga iz oblasti medicine, stomatologije, farmacije i veterine. U ovoj knjižari zastupljena su izdanja iz ovih oblasti na srpskom i stranim jezicima.

Ukoliko niste iz Beograda, ili niste u mogućnosti da koristite naš online prodajni servis na ovom sajtu, izdanja DATA STATUSA potražite u svim većim knjižarama širom Srbije, ili nas kontaktirajte za nabavku naših ili  stranih naslova za koje ste zainteresovani.

Takođe, za sve one koji žele da DATA STATUS izdanja kupe na veći broj rata, na raspolaganju su naše kolege iz direktne prodaje koje će doći na željenu adresu i zainteresovanima lično predstaviti naša izdanja. Tom prilikom, na vrlo jednostavan način i uz otplatu do 8 mesečnih rata – preko administrativne zabrane ili ličnom uplatom putem uplatnica, na licu mesta možete kupiti knjige koje želite.  Kontaktirajte nas za više informacije.

Poslovni podaci

Pun naziv: DATA STATUS DOO BEOGRAD
Adresa: Milutina Milankovića 1/45, Novi Beograd
Delatnost: Izdavanje knjiga – 5811
Matični broj: 17086243
PIB: 101012095
Web adresa: www.datastatus.rs
Kontakt telefon: 011 655 88 50
Kontakt e-mail: i[email protected]