Uslovi kupovine u prodajnim objektima Data Statusa

U knjižarama Data Statusa plaćanje je moguće izvršiti gotovim novcem, platnim karticama (VISA, MasterCard, Maestro i American Express,) i čekovima građana. Uplate se mogu vršiti i na naš žiro račun 325-9500500111351-17.

U našim prodajnim objektima plaćanje je moguće izvršiti i na rate – čekovima građana ili kreditnom karticom Banca Intesa.

Način i uslovi internet kupovine

Kupovinu preko interneta mogu izvršiti samo registrovani korisnici portala www.datastatus.rs.

Molimo Vas da izvršite registraciju da biste mogli u potpunosti da koristite funkcije portala.

Prilikom internet kupovine, plaćanje možete izvršiti na tri načina: uplatom na račun, platnom karticom ili pouzećem.

Plaćanje preko računa

Prijemom internet predračuna knjige nisu automatski rezervisane dok Vam ne potvrdimo rezervaciju e-mailom ili telefonskim pozivom. Nakon potvrde rezervacije, potrebno je da u roku od 2 radna dana izvršite uplatu na naš tekući račun.

Broj računa za uplatu je 325-9500500111351-17, korisnik Data Status Beograd.
Ukoliko se plaćanje ne izvrši u roku od 2 dana, porudžbina će biti automatski otkazana.

Plaćanje platnim karticama

Na portalu www.datastatus.rs moguće je plaćanje platnim karticama VISA, MasterCard, Maestro i American Express.

Prilikom kupovine, na vašoj platnoj kartici biće rezervisana sredstva u visini iznosa vaše porudžbenice. Nakon uspešno izvršene porudžbine, na vašu registrovanu e-mail adresu stići će potvrda rezervacije.

Transakcija se realizuje pre isporuke robe (najduže 5 dana od dana rezervacije) od strane Data Statusa putem zaštićenog servera banke. Po izvršenoj realizaciji sredstava knjige će biti dostavljene na vašu adresu.

Prilikom kupovine knjiga kod kojih je naveden rok isporuke duži od 7 dana, plaćanje je moguće izvršiti samo uplatom na račun Data Statusa i to nakon što na vašu registrovanu e-mail adresu stigne potvrda rezervacije.

Plaćanje pouzećem

Ukoliko ste prilikom plaćanja na portalu www.datastatus.rs odabrali opciju plaćanja pouzećem, celokupan iznos po vašoj porudžbenici plaćate prilikom isporuke.

Rok isporuke

Dostupnost i rok isporuke navedeni su na stranici svake knjige.

Za knjige koje trenutno imamo na stanju, odnosno kod kojih je u opisu navedeno “dostupno odmah” rok isporuke je do 7 radnih dana.

Za knjige kod kojih je navedeni rok isporuke duži od 7 dana, uključujući i one koje se na zahtev kupca naručuju iz inostranstva, rok isporuke je 30-60 dana. Za ove knjige plaćanje je moguće samo uplatnicom na račun Data Statusa, nakon potvrde narudžbenice.

Način  i cena isporuke

Isporuka u Srbiji

Isporuku poštom/kurirskom službom vršimo na teritoriji Srbije.

Isporuka je BESPLATNA za iznose porudžbina preko 3.000,00 RSD, za iznose porudžbina u manjem iznosu od 3.000,00 RSD naplaćuje se usluga slanja 190,00 RSD.

Isporuka u inostranstvo

U želji da za naše kupce iz inostranstva obezbedimo najbolji i najekonomičniji način isporuke, molimo vas da nas kontaktirate na [email protected] kako bismo vam ponudili najbolje rešenje u zavisnosti od zemlje u koju se isporuka vrši.

Data Status je za svoje kupce u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori omogućio isporuku svih naših izdanja na željenu adresu sa posebnim pogodnostima.

  • Nudimo vam isporuku na vašu željenu adresu po fiksnoj ceni od 1.590 dinara bez obzira na težinu paketa*.
  • Paket i troškove dostave plaćate po prijemu paketa. Plaćanje pouzećem.
  • Pažljivo upišite svoje podatke. Proverite svaki korak. Napišite u napomeni sve što je vašno da znamo a tiče se isporuke.
  • Ukoliko se pojave dodatni troškovi, u zemlji odredišta, shodno carinskim zakonima te zemlje, iste ste dužni da pokrijete. Data Status ne snosi odgovornost za dodatne troskove te vrste.
  • Uložićemo maksimalne napore, sa naše strane, da paket stigne na vašu željenu adresu u roku od 7 do 10 dana, od dana vaše porudžbine. Za svaki slučaj, važno je da naglasimo, da vikendi i praznici ne ulaze u kalkulaciju dana potrebnih za isporuku.

*maksimalna težina paketa je 30kg

Sigurnost plaćanja platnim karticama 

Plaćanje platnim karticama se obavlja na zaštićenom serveru banke i niko od zaposlenih u preduzeću DATA STATUS nema pristup podacima o kartici koja je iskorišćena za plaćanje. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Sigurnost online transakcija garantovana je zahvaljujući primeni savremenih tehnologija i mera zaštite:

·         Implementiranoj 3D Secure tehnologiji, standardizovanoj od strane vodećih kartičarskih sistema Visa i Master Card (Verified By Visa, Master Card Secure Code).

·         Upotrebi PKI sistema, digitalnih sertifikata i SSL protokola za zaštićen prenos osetljivih podataka o platnoj kartici između korisnika platne kartice i Banke.

·         Unošenju podataka o platnoj kartici (broj kartice, datum važenja kartice itd.) na strani Procesora platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, na koju se korisnik platne kartice preusmerava u procesu kupovine, tako da DATA STATUS nema pristup ovim podacima.

Reklamacije, povraćaj robe/sredstava

Uslovi reklamacije

Ukoliko dođe do opravdane reklamacije nekog od kupljenih proizvoda, DATA STATUS će u najkraćem roku zameniti proizvod novim ili izvršiti povraćaj novca.

Ukoliko prilikom isporuke Korisnik ima primedbu na isporuku ili nije saglasan sa isporukom paketa, Korisnik primalac pošiljke raspolaže pravom da odbije uručenje paketa i obrati nam se povodom reklamacije pismenim putem.

Ukoliko je Korisnik izvršio plaćanje gotovinski preko kurirske službe ili uplatom putem poštanske uplatnice / tekućeg računa, sredstva će biti vraćena u dogovoru sa Korisnikom na tekući račun Korisnika.

U slučaju povraćaja sredstava Korisniku prethodno naplaćenih zaduživanjem računa platne kartice, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, DATA STATUS je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će sredstva biti vraćena na račun platne kartice Korisnika.

Za sve reklamacije obratite se na telefon 011 655 88 50  ili e-mailom [email protected]

Preuzmite  Pravilnik o reklamacijama

Odustajanje od kupovine na daljinu

Kupac ima pravo da se predomisli (jednostrano raskine ugovor), odnosno odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana isporuke robe i to bez navođenja razloga za odustanak, uz obavezu popunjavanja obrasca Izjava o odustanku od ugovora.

Pravo na odustajanje

Izjava o odustanku od ugovora sklopljenog na daljinu