Priručnik za spravljanje rakije

Šifra proizvoda:

9788671573276

Cena:

440.00RSD

Na zalihama

Priručnik za spravljenje rakije- autor dr Slobodan Jović
šljiva, kajsija, kruška, jabuka, trešnja, višnja, grožđe
Naš narod je poznat po tradiciji pečenja rakije. Na kvalitet rakije utiče niz faktora, kao što su vreme berbe i način prerade voća, izvođenje alkoholnog vrenja, vreme i način destilacije, odležavanje i formiranje rakije kao pića itd. Knjiga Priručnik za spravljenje rakije dr Slobodana Jovića, mnogima je pomogla, jer upravo govori o tome kako izbeći probleme tokom spravljanja domaće rakije i kako podići njenu pitkost i kvalitet.

Svaki od proizvođača ima „svoju tehnologiju“ za spravljanje šljivovice, stoga naša šljivovica nije mogla da nađe pun plasman na inostrano tržište, niti da bude zaštićena kao naše nacionalno piće zbog variranja u kvalitetu od proizvođača do proizvođača.“ – autor dr Slobodan Jović

Iz sadržaja:

Rakija od voća i grožđa
Spravljanje rakije od jabuke i kruške
Spravljanje rakije o koštičavog voća (šljiva, trešnja, višnja, breskva, kajsija)
Rakije od grodžđa
Uređaji za izvođenje destilacije (pečenje rakije)
Destilacija
Sudovi za čuvanje i vrenje kljuka od voća i grožđa i prihvatanje destilata (rakija)
Obeležavanje (starenje ili sazrevanje) i formiranje rakije
Mane jakih alkoholnih pića – uzroci nastajanja i mogućnosti za njihovo otklanjanje
Određivanje količine alkohola u rakijama
U ovoj knjizi dati su brojni saveti, uputstva i sve ostalo što čini „male tajne“ velikih majstora.

Recenzije

Još nema komentara.

Pročitali ste ovu knjigu? - Napišite svoje mišljenje o Priručnik za spravljanje rakije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izdavač

Autor

Godina izdanja

Jezik

Pismo

Broj strana

Povez i format

Jedinica mere

9788671573276 8671573276
Dostupno na sledećim lokacijama:

Možda vam se dopadne

Nedavno pregledani proizvodi